L’Ajuntament de Guils de Cerdanya convertirà el pati de l'Agrupació de Defensa Forestal de
Guils en un nou aparcament per a vehicles. El consistori considera que després de les modificacions i regulació d’estacionament de vehicles en diferents carrers del nucli de Guils calia dotar el municipi amb una nova àrea per deixar-hi els cotxes. El solar es troba a l'entrada del nucli urbà i això farà que sigui una zona d'aparcament molt accessible i còmode per als conductors.

Actualment és un espai desordenat i que, de fet, ja és utilitzat puntualment per alguns veïns com a pàrquing. L'actuació consistirà en anivellar el terreny i formigonar l’espai. A tot el seu perímetre s’hi col·locarà un empedrat d’uns 50 centímetres d’amplada. La zona permetrà l’aparcament d’una quinzena de vehicles i suposarà una inversió d’uns 20.000 euros.

Per altra banda i seguint amb les millores al municipi, l'ajuntament de Guils de Cerdanya ha començat a endreçar totes les àrees de recollida de deixalles i reciclatge del terme municipal. Aquesta iniciativa té una doble finalitat: reduir l’impacte visual dels contenidors, col·locant unes tanques de fusta tractada, i recol·locar algunes d’aquestes àrees per fer guanyar comoditat als veïns.

La primera actuació s’ha dut a terme a la urbanització Puigcerdà Residencial i poc a poc s'anirà actuant a la resta del municipi. El projecte de millora d'aquests espais suposarà una inversió d'uns 35.000 euros.

Parlen al vídeo: MIQUEL BISBE, REGIDOR HISENDA AJUNTAMENT GUILS CERDANYA

El Pirineu avui