L’Alt Urgell i Cerdanya han rebut amb satisfacció el programa anunciat per la Generalitat que preveu destinar fins a 29,5 milions d’euros per tal de millorar els camins en les zones de muntanya i petits nuclis. El pla es va presentar ahir als Pallars i avui ha estat el torn de la Seu d’Urgell, on hi han assistit alcaldes i tècnics municipals de diversos ajuntaments alturgellencs i cerdans. Des de l’Alt Urgell han destacat que, en una comarca tant dispersa i amb nuclis allunyats, aquesta serà una bona eina per ajudar a fer més fàcil la vida dels seus habitants.

Des de Cerdanya han admès que la casuística és diferent a l’Alt Urgell. Tot i això, també han posat de manifest les necessitats que té la comarca en matèria de millora de camins.

Recordem que el pla pretén millorar l’accessibilitat als nuclis habitats o explotacions agrícoles o ramaderes, per millorar la qualitat de vida i el desenvolupament del territori. Cada ens local podrà optar fins a 50.000€ de subvenció. En el cas pirinenc, més de 77 ajuntaments i els consell comarcals que comprenen la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran podran optar a aquest programa de subvencions. A més, els consells poden disposar d’una altra línia de subvencions per la millora de camins.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - MIQUEL SALA, PRESIDENT DEL CONSELL D’ALCALDES DE L’ALT URGELL - RAMON MOLINER, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE CERDANYA

El Pirineu avui