L’extrem sud de l’Alt Urgell es troba en una situació de risc alt d’incendi forestal. Tot i que el cap de setmana la situació d’alt risc s’esteia a bona part del centre i el sud de la comarca, en les darreres hores s’ha circumscrit sobretot al sud del municipì de Bassella. La resta de comarca presenta un risc moderat i, si les previsions es compleixen i arriben les precipitacions, no hauria d’augmentar. Tot i això, està previst que les temperatures es mantinguin força altes, degut a l’arribada d’una nova onada de calor. És per això que des de Protecció Civil es recomana tenir precaució quan es facin sortides a l’aire lliure, especialment en zones boscoses. Per tal de prevenir els efectes de la calor en la salut també es recomana hidratar-se correctament, abaixar les persianes durant el dia per evitar el reescalfament de les llars, no fer exercici a les hores centrals del dia, i tenir especial cura dels infants i la gent gran.

El Pirineu avui