Aquest dilluns s'ha presentat a l'Epicentre de Tremp, el Pla de Camins, el programa de subvencions interdepartamental de 29,5MEUR per millorar els camins en les zones de muntanya i petits nuclis.

El programa està cofinançat pels Departaments de Territori i Sostenibilitat, de Governació, Administracions Públiques i Habitatge; i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

El pla pretén millorar l'accessibilitat als nuclis habitats o explotacions agrícoles o ramaderes, per millorar la qualitat de vida i el desenvolupament del territori.

Cada ens local podrà optar fins a 50.000€ de subvenció.

Més de 77 ajuntaments i els consell comarcals que comprenen la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran podran optar al programa de subvencions. A més, els consells poden disposar d'una altra línia de subvencions per la millora de camins.

Segons explica la directora de serveis territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Anna Feliu, els 29,5 MEUR de pressupost que es gestionarà, durant el període de tres anys que dura el programa, no podrà fer front a totes les demandes dels ajuntaments i consells, però s'estima que la partida pressupostària millorarà notablement l'estat de la major part dels accessos.

Per fer més difusió del Pla de Camins s'ha organitzat al llarg de tota la vegueria diferents presentacions perquè els ajuntaments i consells puguin conèixer de primera mà aquest programa de subvencions.

Parlen al vídeo: ROSA AMORÓS, DELEGADA TERRITORIAL ALT PIRINEU I ARAN - ALBERT ALINS, DIRECTOR GENERAL POLÍTIQUES MUNTANYA - ANNA FELIU, DIRECTORA SERVEIS TERRITORIALS GOVERNACIÓ

El Pirineu avui