Els establiments que integren la ruta de senderisme del Cinquè Llac han dut a terme una micro-formació sobre adaptació gastronòmica per a persones amb necessitats alimentàries especials, com ara dietes vegetarianes o veganes o dietes per a persones amb al·lèrgies o intolerància.

El curs ha estat creat per petició dels establiments del Cinquè Llac per donar resposta a un tipus de públic que va en augment. Actualment, el 5% dels senderistes que recorren la ruta necessiten algun tipus d'adaptació a les dietes. Des del Cinquè Llac s'està plantejant oferir les dietes vegetarianes i veganes com a un producte més dins de la ruta, sent pioners en l'oferta de rutes de senderisme per a vegetarians o vegans.

El curs se centra a donar conèixements sobre receptes i productes substitutius que permetin realitzar qualsevol recepta sense els ingredients centrals.

La formació ha estat organitzada pel programa Al teu gust, aliments del Pallars, amb la col·laboració de la Fundació Alícia.

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, CASA LEONARDO - MARC PUIG-PEY, CUINER FUNDACIÓ ALÍCIA

El Pirineu avui