El ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, ha estat l'encarregat de tancar aquest divendres al vespre la 28a Trobada empresarial al Pirineu. En la seva intervenció s’ha centrat sobretot en exposar les millores econòmiques d'Espanya els darrers anys i ha defensat "la competitivitat" com a eix vertebrador per mantenir aquest creixement. De fet, s’ha mostrat convençut que aquesta competitivitat ha de ser "la clau del país". Per la seva part, el president de la Trobada, Vicenç Voltes, ha reconegut que els empresaris hauran de viure en el futur proper dins un context mundial "d'incertesa", però a la vegada ha assegurat que creix l'optimisme empresarial. De fet, un 58% dels assistents ha assegurat en una enquesta que contractarà a personal durant el proper any. A més, un altre 78% dels empresaris té la perspectiva de facturar més aquest 2017 respecte de l'any anterior. En aquesta enquesta els empresaris també han hagut de respondre sobre qüestions polítiques tant de Catalunya com dels Estats Units. Així, un 57% ha manifestat que la incertesa política catalana l'afecta negativament. Un altre 49% ha dit que la política econòmica actuals dels Estats Units l'afecta negativament i un 39% ha manifestat que és partidari que la Unió Europea faci difícil la sortida del Regne Unit.

El Pirineu avui