La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha inaugurat aquest divendres al matí la segona jornada de la 28ª Trobada Empresarial al Pirineu. Ho ha fet amb un discurs on ha destacat la necessitat que les administracions puguin oferir eines als empresaris per tal que s’adaptin a l’actual marc canviant. Munté ha dut aquesta reflexió a l’àmbit polític i ha posat de manifest que actualment Catalunya no té les eines per fer-ho, per manca de competències. Precisament, el procés d’independència ha centrat totes les preguntes que li han fet alguns dels empresaris presents a la sala. Munté ha assegurat entendre el neguit dels empresaris davant d’aquest procés, però ha destacat que els beneficis d’una Catalunya independent seran molt importants per al teixit econòmic del país.

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha agraït als organitzadors de la trobada que per desè any consecutiu hagin tornat a escollir la capital alturgellenca com a seu de l’esdeveniment. També ha ofert la ciutat per acollir-la almenys els propers deu anys. L’alcalde ha aprofitat també per fer repàs de les iniciatives empresarials que s’han implantat recentment o que estan a punt d’implanta-se a la ciutat, i ha fet aquesta crida als empresaris.

Una de les taules rodones més destacades d’aquest matí de divendres és la que ha aplegat a l’exministre d’Economia i Hisenda del Govern espanyol, Pedro Solbes, i l’assessor econòmic i polític de diversos governs, entre d’altres el del mateix president dels Estats Units, Barack Obama, Juan Verde. Sota el títol “Europa versus Estats Units: encara som socis”, tots dos han abordat els riscos que suposa per a l’entesa entre nord-amèrica i el vell continent l’arribada de Trump al poder.
L’encarregat d’obrir la taula rodona ha estat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha posat en valor les relacions entre les terres de Lleida i el Pirineu i els Estats Units.

Ros també ha destacat les col·laboracions existents en l’àmbit universitari i també en el camp científic. Posteriorment, ha tingut lloc una taula rodona sobre empreses que canvien d’estratègia.

Parlen al vídeo: NEUS MUNTÉ, CONSELLERA DE PRESIDÈNCIA - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - ÀNGEL ROS, ALCALDE DE LLEIDA

El Pirineu avui