El catedràtic de Política Econòmica, Antón Costas, i l’economista i exconseller de la Generalitat, Andreu Mas-Collell, han protagonitzat un dels debats més destacats de la tarda d’aquesta segona jornada de la Trobada Empresarial al Pirineu. Ho han fet en una tertúlia que duia per títol: “L’economia creix: miratge o expansió sòlida?”. Davant d’aquesta pregunta Costas, ha manifestat que es pot parlar ja d'expansió sòlida a Espanya.

Per la seva banda, Mas-Collell, ha posat en relleu les coses que creu que s'han de fer per combatre les fragilitats del creixement. Ha indicat que el context internacional és bo, i que la incertesa sobre fets com l'arribada de Trump al govern dels Estats Units o el Brexit s'estan "absorbint. També ha apel·lat a recuperar "l'orgull europeu" però sense "entestar-se en la unió fiscal" després de la monetària.

La tertúlia l’ha presidit el cap de Govern d’Andorra, Antoni Martí, que ha exposat el procés d’obertura econòmica i d’homologació experimentat pel Principat. Martí ha fet un repàs a les accions fetes els darrers anys i ha tornat a destacar que el proteccionisme impossibilita el creixement econòmic. També ha fet aquesta reflexió.

Al migdia, després del tradicional dinar, s’ha fet el lliurament de reconeixements,que enguany ha estat per l’empresa Borges. La trobada l’han tancat una taula rodona sobre inversió d’impacte, negocis amb consciència, i la conferència de Raúl Rojas titulada “La revolució digital que transformarà l’empresa”.
L’acte de cloenda ha anat a càrrec del ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal.

Parlen al vídeo: ANTÓN COSTAS, CATEDRÀTIC DE POLÍTICA ECONÒMICA - ANDREU MAS-COLLELL, ECONOMISTA I EXCONSELLER DE LA GENERALITAT - ANTONI MARTÍ, CAP DE GOVERN D’ANDORRA

El Pirineu avui