Del 10 al 15 de juliol tindrà lloc la 19a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Lull Puigcerdà, una edició amb una vintena de cursos, entre els quals hi ha alguna novetat, com el curs de fotografia amb mòbil, que permetrà perfeccionar la tècnica en fotos fetes amb aquest dispositiu o amb tauletes, i el curs sobre vinya en alçada, tot coincidint amb el renaixement del cultiu de vi al Pirineu.

Per tercer any consecutiu, la setmana acadèmica també inclourà la universitat Júnior, adreçada a joves i adolescents i que enguany proposa un curs de pilotatge de drons.
L’oferta global també comptarà, entre altres cursos i propostes, amb dos tallers, un de cuina amb flors i un altre d’scrapbooking, un curs d’administració pública, la Jornada Anual del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona i també com a novetat, la jornada del Col•legi Oficial de Farmacèutics de Girona a més a més d’una xerrada sobre odontologia.
Pel que fa a les activitats paral·leles, aquesta 19aa edició recuperarà el “Vermut”, un migdia per compartir conversa i aperitiu amb el reconegut saxofonista Llibert Fortuny, mentre que la inauguració anirà a càrrec d’un reconegut veí de Puigcerdà, el professor d’història Xavier Gil i Pujol, membre de la Reial Acadèmia d’Història.
Alhora, es mantindran les activitats consolidades com ara la Nit dels Estels, Nit d’Arts, el sopar de la Universitat d’Estiu i la cloenda. Les inscripcions es poden fera la web www.aucer.org.

El Pirineu avui