Durant el darrer ple de l'Ajuntament de la Seu s'ha aprovat de forma inicial la nova ordenança de tinença d'animals que preveu poder identificar les defecacions dels gossos a la via publica a través de l'anàlisi d'ADN.
L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha confirmat que introduirà l'anàlisi d'ADN, com a mesura per localitzar els propietaris i sancionar-los en cas que es demostri que incompleixen l'ordenança municipal pel que fa a l'obligació de recollir els excrements de les mascotes.
Un cop s'aprovi la normativa de forma definitiva, l'Ajuntament donarà un termini de tres mesos als propietaris de gossos perquè accedeixin voluntàriament a fer una anàlisi de sang dels seus animals. Durant aquest període l'anàlisi serà gratuïta, a càrrec del consistori.

El consistori és el primer de l'Alt Pirineu que incorpora aquesta mesura, amb la qual espera resoldre una problemàtica no només d'imatge sinó també d'higiene que, tot i les diverses campanyes de conscienciació, els darrers anys no s'ha aturat i que enguany ha liderat les queixes i consultes rebudes pel Síndic de Greuges municipal.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU

El Pirineu avui