El Club d'Orientació Catalunya (COC), el Club Cerdagne International Orienteering (CCIO) i el club Côte 66 de Perpinyà s'han unit per organitzar la primera edició de l'O'Cerdanya, cinc curses d'orientació que tindran lloc del 10 al 15 d'agost. Les dues primeres proves es disputaran a l'entorn de Font-Romeu i seran puntuables per al Campionat Nacional Francès i per a la lliga O'Pyrene 2017. Les altres tres curses suposaran l'estrena dels nous mapes d'orientació de Fontanals de Cerdanya i La Molina, cartografiats expressament per a aquesta competició.

Tot i ser encara un esport amb pocs practicants a Catalunya, les curses d'orientació són una activitat amb molts seguidors arreu d'Europa i especialment als països escandinaus. Els participants han de trobar la millor ruta i fer-la en el mínim temps possible.

La cursa posarà a prova la tècnica i la resistència dels corredors als boscos, pastures i terrenys rocallosos típics dels Pirineus orientals, entre els 1.400 i els 2.400 metres d'alçada. El programa inclou curses tant de llarga distància (temps del guanyador entre 60 i 80 minuts) com de mitjana (entre 30 i 35 minuts).

Uns 1.500 corredors de 25 països ja s'hi han inscrit, pel que s'espera una participació de rècord i un impacte econòmic positiu a la comarca.

En les categories d'elit destaquen els francesos d'Isia Basset (en el top30 mundial i vigent campiona de França de distància Mitjana) i Olivier Blanc-Tranchant (2n en el top10 francès). Per la banda catalana, Ona Ràfols, que acumula deu títols de campiona d'Espanya en diferents modalitats i és integrant de la selecció estatal, també ha confirmat la seva assistència.

Parlen al vídeo: MARTA VIVER, RESPONSABLE COMUNICACIÓ LA MOLINA

El Pirineu avui