Per celebrar el Dia Internacional dels Arxius, aquest divendres l'Arxiu Comarcal de Cerdanya ha organitzat una xerrada per conèixer la fotografia estereoscòpica i l'origen de la cultura audiovisual. La conferència ha anat a càrrec del fotògraf i historiador Ricard Martínez, qui ha explicat als assistents en què consisteix aquest tipus de fotografia, que va néixer el 1838 i que es considera l'origen de la fotografia en 3D.

El dia Internacional dels Arxius pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància de preservar aquests equipaments i donar a conèixer la seva tasca.

La temàtica de 'La imatge desbordada', el títol de la conferència, enllaça amb el recent ingrés a l'Arxiu Comarcal de Cerdanya d’un fons de gairebé 300 fotografies estereoscòpies de la família Buxareu, estiuejants a Puigcerdà des de finals del segle XX. Es tracta d’una col·lecció d’imatges de gran valor documental perquè il·lustra les activitats dels estiuejants de Puigcerdà durant aquella època, com ara excursions per llocs emblemàtics de la vall.

Parlen al vídeo: RICARD MARTÍNEZ, FOTÒGRAF I HISTORIADOR - EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui