Aquest dilluns, a la casa del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, de la Vall de Boí, s'ha dut a terme una jornada on s'ha presentat les múltiples sortides turístiques que ofereix una reserva Starlight.

La jornada s'ha dirigit a tècnic i empresaris de les comarques que comprenen l'espai del Parc Nacional per conèixer què és la certificació Starlight i la gran diversitat d'aplicacions que es poden desenvolupar dins del “turisme dels estels”.

Des de fa uns mesos el Parc Nacional va donar a conèixer la intenció del patronat per aconseguir el Certificat Starlight i així trobar noves sortides de turisme sostenible dins l'espai del parc que el desestacionalitzin.

Els protocols de protecció del Parc Nacional els hi han permet obtenir en l'actualitat un cel nocturn amb poques afectacions lumíniques, a més la major part dels nuclis que es troben dins del parc i rodalies ja disposen d'un enllumenat amb baixes emissions contaminants. Des del parc s'està desenvolupant un protocol que permeti amb cinc anys reduir al màxim la contaminació lumínica.

Entre finals d'any i principis del primer trimestre del 2018, el parc enviarà la candidatura per esdevenir Sartlight. S'espera obtenir la certificació a mitjans o finals de l'any vinent.

Parlen al vídeo: MANUEL GARCIA, DIRECCIÓ GENERAL QUALITAT AMBIENTAL I CANVI CLIMÀTIC - MERCÈ ANIZ, DIRECTORA PARC NACIONAL AIGÜESTORTES I ESTANY SANT MAURICI

El Pirineu avui