El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que celebra la vuitena edició entre els dies 29 de juliol i 6 d’agost, ha tancat el període de recepció d’obres audiovisuals al certamen d’enguany amb un una participació total de 1.132 films admesos a concurs (232 llargmetratges i 900 curtmetratges) i un metratge total de 28.300 minuts. Aquestes xifres confirmen un nou rècord de participació tant en films com en metratge, amb un creixement del 15% respecte a l’edició anterior. Ara les obres passaran a mans del Jurat, que en determinarà la selecció i programació final.
Pel que fa al programa, el festival enguany experimentarà un nou i notable increment de les sessions de projecció, consolidant la seva posició preponderant dins del cinema a la demarcació. Enguany el públic gaudirà de 34 sessions que inclouen les propostes tradicionals següents: Curtmiratges (en col·laboració amb el festival homònim), Infantil, Films catalans i en català, Internacional VOS, Golfa i les Seccions Especial, Oficial i Finalistes. Continuen les sessions amb valor afegit com la curtTECA (maridatge de curtmetratges i gastronomia local) i Cinefília (destinada al passi d’un llargmetratge, amb cinefòrum amb l’equip).
L’Entrega de premis, amb la presència dels guanyadors i la catifa vermella, tindrà lloc el dia 5 d’agost.

El Pirineu avui