Aquest divendres ha tingut lloc, al Parc de Bombers Voluntaris de Pont de Suert, una primera reunió on ha assistit el Director General de Bomber, Juli Gendrau, la delegada territorial del govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, diferents personalitats polítiques de la comarca i representants del cos de bombers voluntaris de Pont de Suert. En la reunió s'ha presentat diferents vies per solucionar a curt termini la falta de recursos humans que afecta el parc.

Des de Bombers com a possible via d'acord per evitar el tancament del parc, s'hi ha inclòs, dins la campanya forestal d'enguany, el Parc de Pont de Suert per afavorir l'entrada a nous voluntaris i assegurar un mínim d'actius.

La proposta presentada no és definitiva per tant, si el 30 de juny no s'arriba a cap acord, els bombers voluntaris tancaran portes.

Des de Bombers de la Generalitat, s'està plantejant, a llarg termini, establir un model de gestió que s'adapti a la realitat territorial de la Vegueria de l'Alt Pirineu.

Parlen al vídeo: JULI GENDRAU, DIRECTOR GENERAL BOMBERS - JOSÉ MIGUEL RUACH, CAP BOMBERS VOLUNTARIS PONT DE SUERT

El Pirineu avui