L'Associació Marques de Pastor que gestiona el producte El Cinquè Llac ha demanat que el Bus del Parc faci un circuit circular al Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici.

Actualment, el bus, els mesos que està operatiu, connecta les dues portes principals d'entrada al Parc Nacional, millorant la comunicació transversal de les dues valls. Deixant la zona sud sense cap transport públic.

L'associació demana disposar d'un Bus que faci tota la circumval·lació al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La millora afavoriria l'entrada al parc per l'Estany Gento, a més de dinamitzar tant l'activitat de fins i fora del parc.

Des de la iniciativa “El Cinquè Llac” és treballar per fomentar el turisme sostenible del territori. Una adequació de la ruta del bus per la zona sud del Parc, permetria als visitant, mitjançat el tren dels llacs, el bus i el telefèric, accedir al parc d'una forma més sostenible.

Des de l'associació únicament es demana fer tota la circumval·lació al Parc Nacional perquè les tres entrades es dinamitzin per igual.

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, ASSOCIACIÓ EL CINQUÈ LLAC

El Pirineu avui