Bellver de Cerdanya invertirà 500.000 euros en la remodelació de l'eix viari de l'LP-4033, en el tram de 770 metres que creua tot el poble, des de la carretera de Baltarga fins al pont sobre el riu Segre. L'actuació consistirà en renovar el ferm de la carretera, els vorals, la plaça Sant Roc i soterrar els subministraments.

L'ajuntament ha aconseguit la inversió gràcies a un conveni amb la Diputació de Lleida, titular de la carretera, que aportarà 400.000 euros. Per tant, el consistori assumirà la part restant, 100.000 euros. El document també contempla la cessió de la via.

El projecte destaca la remodelació de la plaça de Sant Roc, un dels punts més concorreguts de la població i que dóna accés al l'eix comercial de Bellver. Es preveu l'eliminació de la rotonda; es deixarà un vial de sortida i es tallarà al trànsit el camí de Talló, al qual no hi podran accedir els vehicles. D'aquesta manera, el consistori espera recuperar l'espai per als vianants i fer una entrada al nucli antic molt més còmode per a tothom.

Els treballs podrien començar la tardor vinent i allargar-se fins a principis del 2018.

El Pirineu avui