La data del referèndum per la independència de Catalunya serà l'1 octubre i la pregunta: Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de república?
Carles Puigdemont ho ha revelat aquest divendres, acompanyat del vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras i de la resta de membres de l'Executiu; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; membres de la Mesa del Parlament i els 71 diputats de JxSí i la CUP.
L'Alcalde de la Seu, i diputat al Parlament, Albert Batalla, també ha assistit a l'acte.

El cap del Govern ha oficialitzat la data del referèndum després que el Consell Executiu, s’ha reunit aquest divendres de forma extraordinària.
Per la seva part, el Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell s’ha reunit aquest divendres, de forma excepcional, al Parlament de Catalunya. Aquesta ha estat la primera vegada que l’òrgan representatiu de tots els municipis de l’Alt Urgell ha fet una reunió fora de la comarca, i la primera vegada que el Parlament acull una reunió d'un òrgan comarcal com aquest.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU

El Pirineu avui