Des del Consell Comarcal del Pallars Jussà s'ha presentat a la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, la voluntat d'habilitar un camí natural que connecta el Congost de Mont-rebei i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. El projecte s'ha plantejat dins dels Programes de desenvolupament rural que ofereix anualment el Ministeri d'Agricultura, en el subprograma de “Vias Verdes y Caminos Naturales”.

La ruta s'ha plantejat des de Montfalcó Mont-rebei (sud de la comarca) fins al Parc Nacional mitjançant una via natural ja existent. La ruta preten ser un actiu més de desenvolupament turístic de tota la comarca, connectant tots els equipaments culturals, com el Castell de Mur, l'Epicentre de Tremp, les Botigues Museu de Salàs del Pallars o el Museu Hidroelèctric de Capdella.

Es calcula que la ruta tindria un recorregut de 70 km, dels quals més de la meitat es troben en bon estat, el projecte preveu inserir gran part del pressupost en recuperar la resta de l'itinerari que correspondria a 30 km.

El projecte requereix una inversió de 2 MEUR. Des del Consell Comarcal del Pallars Jussà s'espera posar en marxa el projecte amb menys de dos anys.

Parlen al vídeo: CONSTANTÍ ARANDA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui