Aquest dijous, s'ha realitzat a l'Ecomuseus de les Valls d'Àneu, la jornada “El Barroc Popular: l'art amagat del Pirineu” a càrrec de la Doctora en Història de l'Art i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Maria Garganté.

La iniciativa organitzada per l'Ecomuseu ha estat una demanda directa dels guies i historiadors de la comarca, per conèixer i saber interpretar i analitzar aquest moviment artístic tan desconegut del Pirineu.

Al llarg de la jornada s'ha analitzat l'evolució estètica i simbòlica que va marcar les diferents etapes del Barroc amb els exemples més destacats de Catalunya, com la façana de l'Església de Sant Fèlix de Girona o el Retaule del Miracle del Solsonès.

Aquest moviment artístic és iniciat per l'església catòlica a finals del s.XVI per fer front a l'avens del Protestantisme.

Durant la tarda, s'ha visitat l'església de Sant Pere de Jou per ser una de les esglésies barroques del Sobirà en mantenir millor l'estat de conservació del retaule.

Parlen al vídeo: MARIA GARGANTÉ, DOCTORA HISTÒRIA ART UAB

El Pirineu avui