Durant tota la setmana, arreu de tot el territori català, s'està celebrant la Setmana Bio per donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques de Catalunya. Engany es celebra la V edició que es va iniciar el dissabte conjuntament amb Benvinguts a Pagès, una iniciativa per donar a conèixer les explotacions rurals de Catalunya. Les dues iniciatives estan dinamitzades pel Departament d'Agricultura.

Dins de la Setmana Bio, al Pallars Jussà s'ha organitzat tres tallers de cuina amb aliments ecològics de proximitat, i fulletons informatius on és referencien tots els productors ecològics de la comarca.

En la zona del Pallars entre els diferents productes ecològics trobem verdura, embotits, olis, safrà, herbes aromàtiques, conserves i productes carnics provinents de pollastre, corder i vedella.

La gran riquesa d'aliments ecològics de la comarca permet als restauradors donar un valor afegit a la cuina dels seus establiments.

La Setmana Bio finalitzarà el dijous vinent. En el marc de la cinquena edició s'han organitzat més de 270 actuacions repartides per tot el territori català.

Parlen al vídeo: ANNA RITZ, REGIDORA PROMOCIÓ ECONÒMICA TREMP - DAVID VILANOVA, RESTAURANT S.XX

El Pirineu avui