Aquest dilluns la Reserva Nacional de Caça de Boumort rebia els quatre exemplars de cavalls salvatges Przewalski. Els cavalls pertanyen a la Fundació Projecte Miranda que els va rescatar del Zoològic clausurat d'Almuñécar (Granada). El grup està format per tres femelles, una de les quals està en estat de gestació, i un mascle.

Es calcula que actualment només queden aproximadament 2.000 exemplars que majoritàriament es torben en centres de cria en captivitat.

La raça Przewalski es caracteritza per ser més menut que el cavall domèstic, tenir el morro blanc, la crinera negra i aixecada, les potes negres a la base i ratllades a la part superior; i una línia dorsal fosca.

Des de la Fundació Projecte Miranda es va apostar per la Reserva de Boumort com a espai d'acollida del exemplars per la gran extensió de terreny del què disposa, a més de les polítiques que s'aplica de valorització de la fauna salvatge.

Actualment, els quatre exemplars de Przewalski es troben en un tancat d'una hectàrea en espera de ser traslladat a un altre tancat de 25 hectàrees de terreny.

Parlen al vídeo: JORDI PALAU, RESERVA NACIONAL CAÇA BOUMORT - ROSA GALINDO, FUNDACIÓ PROJECTE MIRANDA

El Pirineu avui