Cerdanya ha estat una de les comarques més visitades en la segona edició del Benvinguts a Pagès, que s'ha celebrat aquest cap de setmana arreu de Catalunya i que ha estat un èxit de participació. Més de 1500 persones han visitat les explotacions agrícoles i ramaderes cerdanes, que han obert les seves portes per mostrar d'on venen i com es produeixen els aliments que després arriben a taula. Les explotacions de la comarca que han participat al Benvinguts a Pagès han estat quatre: Biopirineus, Cal Calsot, Mas Cal Gintó i Smart Rural Lab.
Pel que fa a les xifres a tot Catalunya, la iniciativa ha mobilitzat unes 18.000 persones, el que representa un 45% més que la primera edició, que va registrar uns 12.500 visitants.
Malgrat les condicions meteorològiques adverses, el Benvinguts a Pagès ha tingut molt bona acollida i això consolida la proposta al calendari anual d'esdeveniments. A més, aquest any Benvinguts a Pagès va de la mà de la Setmana Bio, coincidint al cap de setmana del 3 al 5 de juny i allargant-se, la Setmana Bio, fins al 9 de juny.
El projecte està liderat per la Fundació Alícia, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i dels patronats de Turisme de les Diputacions.

El Pirineu avui