La nova Colla Gegants Vells de Puigcerdà ha presentat aquest cap de setmana el Puig i la Cerdana, l'antiga parella de gegants de la vila que fa uns anys van ser substituïts per l'Elisenda i els Domènec, els únics gegants que fins ara tenia Puigcerdà. Dissabte a la nit es van presentar les figures a la plaça de l'ajuntament i diumenge al migdia van recórrer els carrers del nucli urbà, acompanyats de l'altra colla gegantera local, de les colles de la comarca i de les colles de la Sagrada Família de Barcelona i de la Mas Llorenç de Tarragona.

En veure l'estat en què es trobaven els gegants vells, un grup d'aficionats als gegants van decidir formar una segona colla i restaurar-los.

Per restaurar els gegants vells han calgut 6.000 euros, una part dels quals els ha aconseguit la colla amb els quintos, parades i altres activitats que ha organitzat el darrer any. L'altra part ha estat subvencionada per l'ajuntament de Puigcerdà.

La nova colla està formada per 27 persones, entre les quals hi ha un grup de joves de la Fundació Adis, entitat que treballa per a la integració de les persones amb alguna discapacitat.

L'agrupació espera sumar nous membres de cares a l'any que ve i crear més figures.

Per finalitzar la cercavila, totes les colles van entrar una per una a la plaça Santa Maria, on van fer ballar tots els gegants.

Parlen al vídeo: NÚRIA PASCUAL, CAP DE COLLA GEGANTS VELLS PUIGCERDÀ

El Pirineu avui