Això és el què passa al nucli històric de Saneja quan plou molt, com aquests darrers dies. Els desguassos de la zona no donen l'abast per empassar-se tota l'aigua pluvial i això fa que es produeixin inundacions a les plantes baixes i places d'aparcament que hi ha en aquest punt del municipi. En aquests últims anys s’han registrat quatre casos puntuals que han causat inundacions, l’últim enregistrat aquest passat divendres, el qual va afectar una trentena de famílies.

L’ajuntament de Guils de Cerdanya vol posar fi a aquesta situació i aquesta mateixa setmana començaran els treballs per millorar els desguassos actuals i ampliar les reixes amb la intenció que sigui més eficient la captació de l’aigua de pluja. Aquesta intervenció tindrà més incidència en el carrer de l’Església i el carrer del Mig però també s’actuarà en el carreró que uneix aquest últim carrer amb la plaça Major i en els carrers adjacents.

L'actuació té un cost de 20.000 euros.

El Pirineu avui