Com en la passada edició, més de 500 corredors han participat aquest cap de setmana a les curses de muntanya de l'Ultra Cerdanya, que han tornat a tenir lloc al juny i no al setembre, com l'any passat. En total s'han disputat quatre proves de diferents distàncies. Tenint en compte les previsions meteorològiques, l'organització va haver d'escurçar el recorregut de l'Ultra Cerdanya Clàssic, que havia de ser de 85 km i 5000 metres de desnivell positiu i finalment va ser de 71 km i 3700 metres de desnivell positiu.

L'Ultra ha tingut la sortida a Bellver de Cerdanya i l'arribada a Puigcerdà, passant per la Tossa Plana de Lles, el Molí del Salt, la vall de la Llosa, la Portella d’Engorgs, la Carabassa, Meranges, Malniu i Fontanera. La Marató, de 42 km, que ha acabat sent de 38 km, i 2500 metres de desnivell positiu, també ha sortit de Bellver i la meta ha estat a Puigcerdà i ha passat per Meranges, l’estany de Malniu o Fontanera. Diumenge ha tingut lloc la Trail de 15 km, amb sortida i arribada a Alp i amb un nou traçat circular pels senders de la Tosa. Per últim, la cursa infantil, la Kids, ha recorregut el nucli urbà de Puigcerdà.

Des del Club Esportiu Cerdanya Pirineus, l'organitzador de la cursa, s'han mostrat satisfets de la participació d'enguany: un centenar de corredors a l'Ultra, gairebé 190 a la Marató, 200 a la Trail i una cinquantena a la Kids. Entre els participants hi han hagut corredors tan coneguts com Pau Capell o Toti Roselló.

El guanyador de l'Ultra ha estat Iker Carrera, que ha creuat la meta amb un temps de gairebé 7 hores i en dones Sofia Fortuna ha finalitzat en primera posició amb un temps de 10h 34 min.
Toti Bes, amb 3h i 40 min, ha ocupat el primer lloc del podi masculí de la Marató i Rosa Navarro amb un temps de 4 h i 15 ha estat la dona més ràpida de la prova.
Jessed Hernàndez en homes i Bel Calero en dones han estat els vencedors de la Trail.
Finalment, el diumenge 20 d’agost tindrà lloc la VerticalAlp, un cursa de 7,5 km des d’Alp fins al cim de la Tosa.

Parlen al vídeo: XAVI CASANOVAS, ORGANITZADOR ULTRA CERDANYA

El Pirineu avui