El calendari de falles de l'Alta Ribagorça, d'enguany ja es pot consultar. Després d'un any i mig de ser nomenades Patrimoni de la Humanitat, s'han convertit en un reclam turístic molt important pels pobles del Pirineu.

Enguany, la temporada de falles s'iniciarà el 17 de juny a Durro (Alta Ribagorça) i la Pobla de Segur (Pallars Jussà). Les poblacions on la falla és més pesant, el tram és més dificultós i amb poca visibilitat, és limita el nombre de fallaires per seguretat, ja que fer la baixada amb condicions requereix un mínim de preparació.

El fet que tant l'inici de la temporada com la festivitat de Sant Joan caiguin en dies festius s'espera que incrementi el nombre de visitants.

El dia 14 de juny, el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça presentarà la temporada de falles al Palau Robert de Barcelona.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALTA RIBAGORÇA

El Pirineu avui