Aquest divendres el Parc Natural de l'Alt Pirineu ha celebrat la tercera edició de Prats Florits, una iniciativa adquirida del Parc Natural Regional dels Pirineus d'Ariège, França, amb el qual el PNAP col·labora.

La iniciativa consisteix a seleccionar els prats de referència d'una vall i un jurat compost per biòlegs, ecòlegs i agrònoms, analitza el nivell de producció, fauna, flora i presència del plat. El prat guanyador és el que manté millor l'equilibri per ser funcional pel ramader i agroecològic pel territori.

En les edicions passades el concurs es va celebrar a la zona de Civís de l'Alt Urgell i a la Vall de Siarb. En aquesta edició s'ha escollit cinc prats de diferents explotacions ramaderes de Vall Ferrera.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar valor a la ramaderia i la riquesa biològica dels prats per mantenir l'equilibri en certs ecosistemes del parc.

Els prats participants reben una navalla pallaresa gravada i una fotografia del seu prat, a més, el guanyador passa a competir al concurs transfronterer pirinenc entre França, Catalunya i Andorra.

Parlen al vídeo: NICOLÁS ESPINÓS, TÈCNIC PARC NATURAL ALT PIRINEU

El Pirineu avui