Llívia ja ho té tot a punt per celebrar aquest diumenge la 5a Festa del Castell, que commemora el moment en què el rei Jaume I atorgava als lliviencs el dret d'habitar a la falda del turó. Durant tot el dia s'han programat un seguit d'activitats com ara un espectacle infantil, ball i la tradicional pujada al castell, on enguany els nens i nenes de l'escola seran els encarregats de fer la representació.

La Festa del Castell va néixer amb la intenció de promocionar aquesta fortificació i apropar la seva història als veïns i visitants. Des de l'ajuntament animen a tothom a assistir-hi vestits d'època.Pel que fa al dinar popular, el consistori ha posat a la venda 400 tiquets per assistir-hi, que ja es poden adquirir al Museu Municipal.

Per altra banda, Llívia acollirà el proper dilluns la 18a edició de la Festa de la Transhumància on, a més de la tradicional pujada del bestiar a les Bulloses i el dinar popular, dissabte també tindrà lloc una xerrada a càrrec de Carles Lluch i Enrique Castro sobre la Ruta de Marina.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

El Pirineu avui