Aquest dimecres 31 de maig se celebra el Dia Mundial sense tabac. Per aquest motiu, l'Hospital de Cerdanya i la Clínica Respiratòria La Solana d'Oceja han organitzat un taller sobre les conseqüències del tabaquisme al vestíbul del centre sanitari transfronterer. Els especialistes han ofert gratuïtament una prova per mesurar els gasos dels pulmons a persones fumadores o que han estat exposades a un enton perjudicial per a la salut respiratòria i també els han sotmès voluntàriament a una prova d'esforç, amb l'objectiu de conscienciar-los sobre la importància de deixar de fumar.

Els professionals asseguren que deixar de fumar no és fàcil però que existeixen moltes opcions per aconseguir-ho, com ara recórrer als especialistes o seguir unes pautes per allunyar-se dels moments de temptació.

A banda de la jornada, aquest dijous a les tres de la tarda una especialista en addiccions oferirà, al mateix hospital, una conferència adreçada a professionals i al públic en general sobre el tema escollit per l'OMS per a la campanya del Dia Mundial sense tabac d'enguany: 'El tabac, una amenaça pel desenvolupament', que farà especial èmfasi en el perill que suposa per al benestar econòmic dels ciutadans.

Parlen al vídeo: IGNASI MARTÍ, FISIOTERAPEUTA I TABACÒLEG LA SOLANA OCEJA

El Pirineu avui