Aquest dimarts els alumnes de 1r d'ESO de l'INS de la Pobla de Segur han visitat els avis de les dures residències del poble. La cita s'emmarca dins del projecte de l'”Hora feliç” que l'institut ha organitzat conjuntament amb els dos centre geriàtrics.

La proposta es va iniciar fa unes setmanes quan els alumnes de l'institut es van posar amb contacte amb els avis mitjançant cartes on se'ls demanava que expliquessin quin era el seu moment més feliç. Amb les respostes que van rebre, els alumnes van plasmar en un dibuix els moments més feliços de cada avi per finalment, coneixes en persona i fer entrega de les il·lustracions.

Entre els moments més feliços s'han explicat situacions tan rellevants com fotografiar al president Tarradellas, i altres tan significatius com l'oportunitat d'haver après a llegir.

En el cas de l'Adolf, el seu moment més feliç va succeir durant la guerra, ja que va tenir l'ocasió de veure i pujar a un camió.

L'activitat ha estat molt ben rebuda per les residències, ja que el projecte treballa el factor de la inclusió dels avis dins del marc comunitari. Els nois i noies han pogut parlar amb els diferents avis per conèixer amb més detall totes les experiències que havien rebut en carta.

Durant la visita els nens i nenes han obsequiat als avis amb un micro concert de flauta dolça.

Parlen al vídeo: ADOLF GUIXA, RESIDENT RESIDÈNCIA GERIÀTRICA DELS PIRINEU - LAIA SOLDEVILA, ALUMNA 1r ESO INS POBLA DE SEGUR - BLAI AUBARELL, PSICÒLEG RESIDÈNCIA GERIÀTRICA DELS PIRINEUS

El Pirineu avui