Aquest dimarts l'Ajuntament de Tremp ha organitzat una caminada dins de la campanya que organitza per la Xarxa d'Atenció Primària Sense Fum, la Xarxa Catalana d'Hospitals sense fum i la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables, entre altres institucions; per celebrar la XVIII Setmana Sense Fum.

Una trentena d'alumnes i ciutadans de Tremp han recorregut alguns dels camins perifèrics del poble per conscienciar-se dels efectes nocius que causa el tabac. La caminada ha finalitzat amb un esmorzar saludable.

Durant el 2016, a Catalunya, més de 160 persones diàries ateses a l'atenció primària van deixar de fumar.
Tot i la disminució del tabaquisme encara hi ha més d'1,5 milions d'adults fumadors.

S'estima que l'any 2014 almenys 9.125 persones van morir per malalties directament atribuïdes al consum de tabac. La mortalitat prematura causada pel tabac mostra una tendència a la disminució entre els homes, amb 6.921 defuncions però es manté relativament estable entre les dones, amb 2.204 defuncions.

En els últims anys s'ha detectat un augment de consum de tabac en generacions cada cop més joves.

Aquesta mateixa tarda de dimarts des del CAP s'ha organitzat una xarrada informativa sobre el tabac i mètodes per deixar de fumar.

Parlen al vídeo: MIRIAM PLA, REGIDORA BENESTAR, DONA, IGUALTAT I COHESIÓ SOCIAL TREMP

El Pirineu avui