El bon temps, i voler fugir de les grans ciutats fa que es reactivi el turisme de muntanya i l'anomenat ecoturisme eqüestre, marxes i rutes a cavall per Catalunya, Pirineus, i Parcs Naturals.
Tot i que les activitats van començar a primers d'abril, ara és quan cal fer reserves per poder participar en les grans rutes, que solen ser les més sol·licitades, ja que fan un llarg i bonic recorregut a través dels paisatges i permeten fer acampada a l'aire lliure.
Es poden fer rutes de dos dies amb acampada per 3 valls del Cadí, la d'Arsèguel, Vilanova de Banat i la del Querforadat que permet descobrir uns dels racons més perduts i espectacular del Parc Natural del Cadí.

La connexió amb el cavall i la natura augmenta la qualitat de vida, i relaxa físicament i mentalment, fent que creixi la motivació personal i el benestar, a banda que ens permet conèixer millor el territori, visitar petits poblets, veïnats, ermites i Santuaris romànics, travessar rius, valls, i transitar senders i camins amb immillorables vistes de boscos de pi roig, roures, alzinars i prats de pastures.

Parlen al vídeo: MARC GIRÓ, GUIABOSC BARIDÀ

El Pirineu avui