Una quarantena de persones del sector agroalimentari s'han reunit aquest dilluns al Consell Comarcal de Cerdanya on han decidir crear una associació que els permetrà millora la comunicació entre productors, elaboradors, comerciants i restauradors i poder dur a terme projectes de cooperació. Un dels principals objectius és impulsar una marca de garantia dels productes cerdans, que en certifiqui la procedència i els doni a conèixer, amb l’objectiu d’augmentar-ne així el seu consum.

La reunió ha comptat amb la participació de diferents associacions i entitats comarcals, com ara
l' Associació de Productors Ecològics, Cuina Pirinenca, Associació d’Hotels i Càmpings i de Bars i Restaurants i també l'Associació de Criadors de Cavalls, així com productors de fruita, xarcuters i elaboradors de formatges farina o licors. Tots ells compten amb el suport de l'Oficina Comarcal del Departament d’Agricultura, el Consell Comarcal de Cerdanya, els ajuntaments i el clúster del Sol dels Pirineus.

Els assistents participaran ara en la redacció dels estatuts de l'associació i es tornaran a trobar en els propers dies

El Pirineu avui