El ceretà Kilian Jornet ha tornat a fer història. Sis dies després de coronar l'Everest per la cara nord, sense oxigen artificial ni cordes fixes i amb un temps rècord de 26 hores, aquest divendres ha volgut repetir la fita i ho ha aconseguit en només 17 hores. Jornet ha demostrat un cop més la seva capacitat de recuperació i la seva increïble adaptació a l'altura.
L'alpinista s’ha mostrat molt emocionat de tornar a fer cim, explicant que en aquesta segona ocasió s’ha trobat millor, malgrat que feia molt vent. El ceretà ha assegurat també que fer dues vegades el cim de l'Everest en una setmana estableix una nova línia de possibilitats en alpinisme. Fins ara, només 21 alpinistes han fet el cim de la muntanya més alta del món sense oxigen, la meitat dels quals són xerpes.
Les dues ascensions formen part del projecte Summits of My Life, que Jornet vainiciar el 2012 i que l'ha portat a pujar a les muntanyes més altes del planeta, com el Mont Blanc o l'Aconcagua.

El Pirineu avui