Aquest divendres més de 60 productors i tècnics de l'administració de diferents punts de Catalunya, s'han desplaçat a Tremp per assistir a la Jornada de Territori, governança i desenvolupament: el producte local com a motor”. Organitzada per l'Ajuntament de Tremp, els programes Alt teu gust, aliments del Pallars i Pallars, terra de corder. Amb la col·laboració del Consell Comarcal, l'Associació APAT i el SOC.

La jornada ha fet una reflexió sobre com l'administració pública i privada treballant de forma cooperada poden impulsar econòmicament un territori i dinamitzar el producte local propi.

Durant tot el matí, s'ha mostrat als assistents, exemples de cooperació entre ens públics i privats d'èxit. Un dels casos que s'ha exposat ha estat la Cooperativa basca Harakia Urkaiko creada inicialment per facilitar la comercialització del bestiar de les explotacions ramaderes.

La cooperació publica i privada és un procés lent en què les dues parts han de treballar i ajudar-se per poder consolidar l'activitat

La jornada ha finalitzat amb un dinar organitzat per l'Associació APAT. Entre els programes comarcals de cooperació pública i privada hi ha el projecte “Al teu gust, aliments del Pallars” iniciat fa més de cincs anys que dinamitza el sector agroalimentari i gastronòmic de la comarca.

Parlen al vídeo: ANNA RITZ, REGIDORA PROMOCIÓ ECONÒMICA TREMP

El Pirineu avui