Dins de les diferents formacions que s'estan realitzant dins del programa Singulars de la Garantia Juvenil, aquesta setmana s'ha iniciat un curs sobre construcció sostenible. És el primer cop que des del consell s'organitza una formació d'aquesta modalitat.

En els últims anys aquest tipus de construcció van a l'alça i cada cop més empreses públiques i privades busquen professionals capacitats.

La formació s'ha enfocat sobretot en recuperar les tècniques tradicionals de construcció que han quedat pràcticament oblidades i que són bàsiques per la reconstrucció d'antics camins, ja que la base d'aquest majoritàriament està feta amb pedra-seca.

El curs mostra diferents tècniques i construccions sostenibles de muntanya que poden utilitzar tant per la vida professional com la personal.

Els 15 joves que durant les pròximes setmanes realitzaran el curs, s'aniran desplaçant a diferents localitzacions de la comarca per conèixer i posar en pràctica les diferents modalitats de construcció sostenible.

Parlen al vídeo: CONSTANTÍ ARANDA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS JUSSÀ - ARTUR RIBAS, DOCENT FORMACIÓ - SERGI CALVO, ALUMNE FORMACIÓ - MARC ISERN, ALUMNE FORMACIÓ

El Pirineu avui