La vall de la Vansa i Tuixent durant un cap de setmana, és lloc de trobada de centenars de persones interessades en el món de les plantes remeieres, els remeis tradicionals i els productes artesans
La Festa i Fira de les Trementinaires, en la seva 18a edició, oferirà una trentena d'activitats relacionades amb el món de les antigues trementinaires; visites guiades al jardí de les plantes medicinals, o al museu de les trementinaires, tallers d'elaboració de remeis, conferències, fira d'artesans, o degustació de productes de la terra.

La Festa i Fira de les Trementinaires l'organitzen el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, el Museu de les Trementinaires, els ajuntaments de Josa i Tuixent i la Vansa i Fórnols, el Parc Natural del Cadí- Moixeró i l'Entorn d'Aprenentatge de Tuixent i compta amb el suport de la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el Departament de Cultura de la Generalitat i l'IDAPA i és un bonic homenatge a l'ofici de trementinaire, que va ser una activitat exclusiva de la vall de La Vansa i Tuixent, a la comarca de l'Alt Urgell, desenvolupat durant els segles XIX i XX.

Es pot consultar el programa d'actes a la pàgina web del museu:
www.trementinaires.org

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA SISTERÓ, REGIDOR CULTURA LA VANSA-FÓRNOLS - ISIDRE DOMENJÓ, TÈCNIC DE CULTURA CONSELL COMARCAL

El Pirineu avui