La Guàrdia Civil i la Policia Nacional desenvolupen a Catalunya i el Principat d'Andorra l'operació RIMET per blanqueig de capitals i organització criminal.
L'operació té el seu origen en la recerca pel cobrament de comissions il·lícites pels drets audiovisuals de la selecció brasilera de futbol.
Han estat detingudes cinc persones i s'estan realitzant nou registres en domicilis i despatxos professionals
La Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Zona de Catalunya i la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF) de la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia del Principat d'Andorra, han dut a terme aquest matí una operació a Barcelona, Girona, Lleida i el Principat d'Andorra, en la qual s'investiga un delicte de blanqueig de capitals, a través del cobrament de comissions il·lícites pels drets audiovisuals de la selecció brasilera de futbol. La recerca es va iniciar arran d'una querella presentada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i està sent coordinada pel Jutjat Central d'Instrucció núm. 3 d'aquest tribunal.
Entre els detinguts que presumptament integraven una organització criminal, figuren persones vinculades al món del futbol i de l'organització d'esdeveniments esportius. Els registres ordenats pel jutjat s'han realitzat tant en domicilis particulars com en despatxos professionals a les províncies de Barcelona, Girona, Lleida, així com al Principat d'Andorra.

Aquest matí, concretament, a la nostra comarca, han escorcollat el xalet del veí d'Alàs, Andreu Ramos, presumptament vinculat amb aquest cas.
Els registres tenen per objecte obtenir més evidències del suposat cobrament per les funcions d'intermediació il·lícita així com del sistema ideat posteriorment per introduir aquests beneficis il·lícits dins del sistema financer legal.
L'operació continua oberta i el jutjat ha acordat el secret de les actuacions.

El Pirineu avui