En commemoració al Dia Europeu dels Parcs, els diferents parcs de Catalunya han organitzat quasi una cinquantena d'activitats destinades a tot tipus de públics. La diada coincideix amb la declaració del primer parc nacional europeu l'any 1909, a Suècia.

Des del Parc Natural de l'Alt Pirineu, per celebrar la festivitat, ha organitzat un taller de cuinar amb productes locals. El taller vol posar en valor l'alta qualitat dels productes que es troben al parc i mostrar als restauradors la gran varietat de sortides culinàries que tenen els diferents productes.

Segons el cuiner, Mariano Gonzalvo, “els productes que ens envoltes s'han de potenciar i valorar, saber diferenciar els nostres productes dels que es poden adquirir en altres zones i que no són tan bons”.

Entre els productes extrets del parc s'ha utilitzat: la carn de les diferents explotacions, els productes derivats, com els formatges, les especies, i la truita.

Des del parc s'ha volgut focalitzar la diada en promoure els productes locals, perquè gràcies a la seva comercialització es garanteix la perduració d'alguns dels ecosistemes del parc.

Les activitats organitzades entorn de la diada, s'allargaran fins al cap de setmana. Entre les activitats es troba la 6a edició de la Fira dels Productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu i de l'Ovella Aranesa, que es celebrarà el diumenge a Arrós de Cardós.

Parlen al vídeo: MARIANO GONZALVO, CUINER LO PALLER DEL COC - MARC GARRIGA, DIRECTOR PARC NATURAL ALT PIRINEU

El Pirineu avui