Llívia i Puigcerdà han estat l'escenari de la caminada nòrdica commemorativa del centenari de la independència de Finlàndia. Ha estat una de les activitat del programa oficial d'actes per celebrar aquesta fita arreu del món, que organitza el Consolat d'aquest país a Barcelona. Un grup de catalans ha sortit des de Llívia en direcció a la capital cerdana, acompanyats pel cònsol honorífic a Barcelona, Albert Ginjaume. A Puigcerdà s'han trobat amb un grup de finlandesos residents a Catalunya i tots junts han participat a la plantada d'un bedoll al parc Schierbeck, ofert per la comunitat finlandesa. Posteriorment han iniciat el recorregut de tornada a Llívia, on ha clos la caminada.

Enguany es commemora el 20è aniversari de la marxa nòrdica a Finlàndia. Per aquest motiu, el 3r Stage Nordic Walking Pirineus, que tindrà lloc el proper cap de setmana 27 i 28 de maig a La Molina i Puigcerdà, té com a convidat especial a Tuomo Jantunen, considerat un dels pares de la marxa nòrdica. A l'agost, una delegació catalana anirà a Finlàndia per participar al congrés internacional que s'organitza per commemorar el naixement de la marxa nòrdica.

El Pirineu avui