Una trentena d'assistents de divuit entitats han participat aquest dissabte a la 22a Trobada de Centres d'Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona, que per primera vegada ha tingut lloc a Puigcerdà, concretament a la Sala Sebastià Bosom de l'Arxiu Comarcal de Cerdanya. L'objectiu de la trobada és intercanviar iniciatives, revisar les darreres actuacions i plantejar noves propostes a la Diputació de Girona en vistes a la dinamització del sector i a l’estímul de la recerca i la difusió del patrimoni de les vuit comarques gironines.

Des de la Diputació de Girona han volgut remarcar l'estreta col·laboració que tenen amb aquest tipus d'entitats, l'objectiu de les quals és fer recerca i posar en valor el patrimoni històric i cultural de les comarques gironines.

Al llarg del matí el col·lectiu d’investigadors ha assistit a la conferència sobre el bandolerisme a Cerdanya, que ha ofert l’historiador i arxiver Lluís Obiols, president de l’Institut Estudis Comarcals de l’Alt Urgell. Després, els participants han recorregut el nucli urbà per conèixer els principals punts d’interès de la vila, des dels orígens medievals fins a la gran transformació de finals del XIX. L’itinerari ha finalitzat amb la visita a l’Arxiu Comarcal i al Museu Cerdà.

L'Institut d’Estudis Ceretans i Grup de Recerca de Cerdanya, a més de l’Arxiu Comarcal i Museu Cerdà han estat els amfitrions d’aquesta edició.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, VICEPRESIDENT DIPUTACIÓ GIRONA

El Pirineu avui