Després de 26 hores d'iniciar l'ascens, el cerdà Kilian Jornet ha fet el cim de l'Everest durant aquesta mitjanit del 21 al 22 de maig. Ho ha fet d'una sola tirada, sense oxigen, ni cordes fixes, segons ha informat el portal oficial de l'expedició Summits of my Life. Jornet ha aconseguit coronar la muntanya més alta del món (8.848m), per la cara nord, seguint la ruta tradicional.

Tot i que l'objectiu inicial era sortir i arribar al camp base, finalment ha decidit parar al camp base avançat degut a un virus estomacal que l'ha obligat a fer la baixada més lentament.

Amb l'Everest, Kilian Jornet culmina el seu projecte personal Summits of My Life, que l'ha portat a coronar i establir rècords a les muntanyes més altes del món. Aquesta era la segona vegada que el ceretà intentava fer el cim de l'Everest, ja que el setembre passat va posposar l'expedició degut a les males condicions meteorològiques.

El Pirineu avui