Prop de 12.000 estudiants es desplaçaran durant els mesos de març, abril, maig i juny a la comarca del Pallars Sobirà per practicar esports d'aventura.

La gran afluència d'escolar permet a les empreses d'esports d'aventura generar una activitat constant durant la setmana, ja que el client particular només encomana les activitats pels caps de setmana.

De mitjana els escolars realitzen una estada de tres nits. L'activitat estrella segueix sent el ràfting, la segueixen la visita al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el barranquisme.

Es preveu que durant aquests quatre mesos les escoles contractin més de 36.000 activitats.

Durant la crisi el volum d'escolars es va reduir considerablement, des dels últims tres anys s'ha notat una millora tant en nombre de grup com d'estudiants per grup.

Un cop finalitzi el curs escolar, les diferents empreses d'esports d'aventura és prepararan per donar servei a les demandes de les colònies d'estiu.

Parlen al vídeo: FLORIDO DOLCET, PRESIDENT ASSOCIACIÓ ESPORTS AVENTURA PALLARS SOBIRÀ - JOSEP MARIA SEBASTIÀ, TAXISTA PARC NACIONAL D'AIGÜESTORTES I ESTANY SANT MAURICI - ISABEL FÈLIX, AGENCIA ASSUA VIATGE

El Pirineu avui