Puigcerdà és el primer municipi cerdà que s'incorpora al projecte Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Amb aquest, ja són 111 municipis catalans que formen part d'aquest moviment.

Un dels primers espais on s'està actuant aquesta primavera és al parc Schierbeck, on s'han plantat espècies aquàtiques a l'estany, com el lliri groc o el jonc, i unes plantes que atrauen les papallones, com el gavó o els caps blancs. Des de l'àrea de Mediambient de l'ajuntament creuen que aquests tipus d'accions fan que la vila sigui un lloc més agradable pels seus ciutadans i visitants.

A partir de la setmana vinent s'aniran plantant flors al centre de la vila, a l'Avinguda Catalunya i a les places i passeigs. Les flors escollides són sempre les que millor s'adapten a la climatologia de la vall.

El projecte Viles Florides posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu dels parcs i jardins. De forma anual s’entreguen les Flors d’Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides. La Flor d’Honor —n’hi ha d’una a cinc— s’entreguen segons el criteri d’un jurat especialitzat que al juliol visitarà la capital ceretana per determinar quantes n'obté.

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT AJUNTAMENT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui