Aquest divendres, dins del marc d'actes organitzat per commemorar el Dia Internacional dels Museus, l'Ecomuseu a presentat a la Seu Territorial de l'ICGC, l'ONG Heritage for Pease, una associació fundada a Girona l'any 2013 que promou la conservació i protecció del patrimoni en zones de conflicte bèl·lic.

Segons explica Isber Sabrine, President de l'ONG Heritage for Pease, en situacions de conflicte no només es malmet el patrimoni arquitectònic, sinó que també es perd gran part del patrimoni immaterial.

Actualment l'ONG se centra sobretot a protegir el patrimoni siri. A causa de la guerra moltes ciutats antigues han estat bombardejades, un cas molt polemitzat ha estat la ciutat de Palmira on el passat 02 de març es va destruir el teatre romà, una construcció datada del segle II d.c.

Des de l'organització s'està comptabilitzant els danys i saquejos al patrimoni, a més de proporcionar una formació als voluntaris.

Com a acte de cloenda del cicle d'activitats del Dia internacional dels museus, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu organitza la nit dels museus aquest dissabte 20 de maig.

Parlen al vídeo: ISBER SABRINE, PRESIDENT ONG HERITAGE FOR PEASE

El Pirineu avui