L'ajuntament de Fontanals de Cerdanya vol construir un nou pont al costat de l'actual Pont de les Pereres per millorar la circulació de vehicles i vianants i evitar accidents. El Pont de les Pereres és molt utilitzat tant pels veïns que viuen al nuclis d'Age, Vilallobent i les Pereres, com pels ramaders i agricultors de la zona. Es tracta d'un pont estret, d'un sol carril, on no hi poden circular vehicles de més de deu tones. En aquest punt sovint hi han accidents de trànsit, sobretot a l'hivern. Per acabar amb tots aquests inconvenients, l'ajuntament veu necessari alçar un nou punt a tocar del vell.

El consistori ja ha redactat el projecte de construcció del nou pont, que farà uns 20 metres de llarg i serà de doble carril, i de rehabilitació del vell, que es destinarà únicament als vianants. El proper pas és obtenir els permisos de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i de la Confederació Hidrològica de l'Ebre (CHE).

El projecte també contempla l'adequació de l'entorn amb una zona enjardinada que embelleixi aquesta zona, molt utilitzada per passejar o fer una ruta en bicicleta.

El cost de l'actuació es situa al voltant dels 300.000 euros i des del consistori esperen comptar amb subvencions de les diferents administracions i amb el suport de l'ajuntament de Puigcerdà, ja que Age i Vilallobent pertanyen al seu municipi.

Parlen al vídeo: RAMON CHIA, ALCALDE DE FONTANALS DE CERDANYA

El Pirineu avui