El Museu Diocesà d'Urgell celebra el Dia Internacional dels Museus amb l'inauguració d'una exposició sobre l'exili, i una conferència.
Aquest dijous ha tingut lloc la jornada de portes obertes, amb entrada gratuïta per als visitants.

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu Diocesà de la Seu d'Urgell ha inaugurat l'exposició del calze i la patena del Santuari de Núria, dues peces litúrgiques que es van portar, juntament amb la Mare de Déu, a Suïssa, durant la Guerra Civil i que formen part de la col·lecció del Museu Diocesà d'Urgell.

Per al divendres 19, des del Museu s'organitza una exposició de petit format i una conferència al voltant del patrimoni cultural i l'exili.
La conferència, a càrrec de Carme Borbonès, activista social i expresidenta de Càritas Catalunya, tractarà sobre Els museus com a nous espais integradors, i oferirà una reflexió al voltant del patrimoni cultural i la identitat dels pobles, a la vegada que exposarà la problemàtica actual sobre els processos d'acollida de refugiats sirians en els països europeus, i més concretament, el cas d'Espanya i de Catalunya.

Parlen al vídeo: MN. JOSEP M. MAURI, DIRECTOR MUSEU DIOCESÀ - CLARA ARBUÉS, DELEGADA DE PATRIMONI

El Pirineu avui