En l'últim ple de l'Ajuntament de Sort es va aprovar el projecte de finalització de les obres de construcció de la Biblioteca Central Comarcal de Sort.

Des de l'inici del mandat, l'actual govern de Sort ha estat cercant espais amb les qualitats necessàries per poder situar la seu de la Biblioteca de Sort.

En un inici s'havia estudiat la possibilitat de localitzar la biblioteca en una de les plantes de l'Oficina de Turisme, però a causa de no arribar a un acord, el grup de govern ha recuperat l'edifici en obres situat sota del castell.

Per reduir l'alt cost que suposava el projecte de l'obra inicial, des de l'ajuntament es va demanar una reducció del preu. Finalment, dels 800 mil euros que costava inicialment la construcció de l'obra, s'hi ha reduït el projecte més de 100 mil euros. La reducció del cost no altera l'estructura i resistència de l'edificació.

Un altre canvi significatiu que s'ha adoptat per reduir el cost de l'obra és aprofitar la caldera de calefacció de l'escola per administrar els dos espais.

Tot i que la localització de l'edifici ja s'havia qüestionat per la proximitat al Castell, des de l'equip de govern es creu que és una forma de dignificar l'entorn del castell, a més de proporcionar altres accessos.

Amb la reducció del projecte d'obra, des de l'ajuntament s'espera que el Departament de Cultura faciliti una primera partida pressupostària per reiniciar les obres que duen parades més de 15 anys.

Parlen al vídeo: PERE BÁSCONES, REGIDOR CULTURA SORT

El Pirineu avui