Aquest dimecres s'ha dut a terme al Molí de l'Oli de la Pobla de Segur la primera Assemblea del Partit Democràtic a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran.

En la reunió s'ha impulsat als militants a celebrar el referèndum d'autodeterminació.

Segons la coordinadora general del partit, Marta Pascal, les assemblees defineixen la diversitat territorial del país. El govern del Partit Popular i les institucions judicials, afirma Pascal, intenten laminar la moral d'un projecte que pretén que tots els ciutadants i ciutadanes tinguin dret a poder-se expressar.

L'expresident de la Generalitat Artur Mas, ha aprofitat l'acte per fer una crida a tots els ciutadans. Segons apunta Mas, és un moment decisiu en què els bons resultats permetrien a Catalunya guanyar en democràcia, ecomomia i afers socials.

Mas assegura que amb el nou estat Catalunya guanyaria competències que actualment no estan al seu abast, i que altres països de l'UE tenen a l'abast, com seria el cas de Dinamarca, Suècia, Finlàndia o Bèlgica.

Parlen al vídeo: MAYTE RIVERO, PRESIDENTA PDeCAT VEGUERIA ALT PIRINEU I ARAN - MARTA PASCAL, COORDINADORA GENERAL PDeCAT - ARTUR MAS, PRESIDENT PDeCAT

El Pirineu avui